tirsdag den 21. oktober 2008

Mumsig chokladkaka

Imorgon kommer dagiskompisarna på besök, så idag ha vi bakat chokladkaka som imorgon ska pynta supp till en traditionell dansk "kagemand". Bild kommer imorgon, men receptet kommer här och det är ljuvligt gott!

6 ägg
6 dl socker, gärna hälften farinsocker
250 g smör
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram hackad mörk choklad
3½ dl vetemjöl
2½ dl kakao
ev 200 g valnötter och/eller hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Kläd en stor ugnsform med bakpapper.

Vispa ägg och socker tills smeten är luftig. Häll i smält, avkallnat smör.
Tillsätt mjöl, kakao, hackad choklad, vaniljsocker och bakpulver och eventuellt nötter.
Rör till smeten är jämn.
Bred ut smeten i formen och baka i 20 minuter i 175 grader.

Avnjuts med vispad grädde eller bara som den är!

Ingen kommentarer: